Uczestnicy wycieczki zawodoznawczej z wielką gościnnością zostali przyjęci w obiekcie restauracyjno-hotelowym Leśne Źródło w Sokołowsku, który zaprezentował im sam gospodarz. Dzięki uprzejmości gospodarzy pensjonatu grupa uczniów klasy VIII i VII zwiedziła część noclegową i gastronomiczną pensjonatu. Uczniowie wysłuchali również prelekcji na temat obiektu. Zostali oprowadzeni po pięknie zagospodarowanym terenie wokół pensjonatu z miejscem na ognisko, namiotem tipi, chatą grillową. Mieli możliwość obejrzenia pokoi hotelowych, poznali ich wystrój i wyposażenie. W części kuchennej uczniowie zapoznali się z wyposażeniem technicznym wykorzystywanym w technologii przygotowywania potraw. Pan Andrzej uchylił rąbka tajemnicy wypieku sławnej bezy z Sokołowska. Warto wspomnieć, że ten produkt nagrodzony został marką Sudecki Świat opierającej się na regionie Sudetów Środkowych. Pod marką kryją się m.in. niepowtarzalne lokalne produkty spożywcze. Wśród nich znalazł się właśnie tort bezowy Pani Ani- właścicielki obiektu. Po zwiedzeniu pensjonatu uczniowie zostali poczęstowani smacznym obiadem.
Bardzo serdecznie dziękujemy Pani Annie Skrzyszowskiej oraz Panu Andrzejowi Nowakowi oraz Personelowi za ciekawe zajęcia zawodoznawcze z pyszną niespodzianką kulinarną, ogrom wrażeń i emocji